Om du ska på semester i Arns fotspår reser du genom ett fint och historiskt Västergötland. Du kan leka på Skara sommarland, Sveriges största vatten- och nöjespark, eller njuta av tystnaden på Dalslands kanal, vilket är en av Europas finaste vattenvägar. Alla skall veta att Västsverige är så mycket mer än just bara en kust, även om den är helt underbar. Det finns så mycket att upptäcka om du tittar in mot landet. Här får du läsa om de platser som du bör besöka för att gå i Arn Magnussons fotspår.

Tempelriddaren Arn Magnusson

När den kände författaren Jan Guillou skrev böckerna om Arn Magnusson, tempelriddaren, ökade intresset stort för det historiska Västergötland. I området som ligger mellan Vättern och Vänern finns många platser som kan vittna om ett medeltida liv där Sverige var på väg att bli ett rike. När Guillous böcker blev till film och gjorde stor succé på biograferna, blev platser så som Husaby och Vanhem mycket populära turistmål för de som ville resa i Arns fotspår. Västergötland och dess historia kan du upptäcka själv med hjälp av en karta, eller med en grupputflykt som visar dig de platser där filminspelningar ägt rum, samt andra platser från Arns rike. Ta en medeltida ritt och upptäck det fina landskapet.

En värld uppbyggd kring Arn

I Götene på Medeltidens Värld kan man vara med i en värld som är uppbyggd just kring Arn. Man får vara med om ett riktigt äventyr. Man kan också besöka Aranäs där Arn växte upp, det är uppbyggt med de kulisser som användes i filmerna. Alternativt kan man delta i tornerspel eller njuta av den goda maten som lagades på medeltiden. I Varnhems Klosterstad finner vi klosterkyrkan som var med i filmerna, kanske kan man ta med Beach House sköna sängkläder och ta sig en tupplur på klostret. Kyrkoplatsen kan vara från det tidiga 800-talet, det är en fascinerande utgrävning där man får se mycket av kyrkoplatsen. Västergötland och dess historia är i Arns fotspår ett möte som tar med oss på ett äventyr.