Den här sidan är för dig som älskar filmen Arn. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig några tips på filmer som liknar Arn.

Kingdom of heaven

Kingdom of heaven är en film från 2005 och är regisserad av Ridley Scott. I filmen får vi följa smeden Balian som blir dubbad till riddare och blir en del av de korståg som skickades till Jerusalem för att skydda staden mot fienden. Några exempel på skådespelare i filmen är Orlando Bloom, Eva Green och Liam Neeson.

Robin Hood

En annan film av Ridley Scott är Robin Hood från år 2010. I denna film får vi följa soldaten Robin som tjänar kung Richards armé. Men när Richard dör reser Robin till staden Nottingham som ligger under korruption. Några exempel på skådespelare i filmen är Russel Crowe, Cate Blanchett och Max von Sydow.

The king

The king är en film från år 2019 och är regisserad av David Michôd. Filmen utspelar sig under 1400-talets England och vi får följa en ung prins som snart ska bli kung Henry V. Några exempel på skådespelare i filmen är Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Robert Pattinson och Sean Harris.

Braveheart

Braveheart är en film från år 1995 och är regisserad av Mel Gibson. I filmen får vi följa den skotske krigaren William Wallace som återvänder till sitt hemland för att finna det i Englands våld vilket leder till revolt mot Englands styrande av landet. Några exempel på skådespelare i filmen är Mel Gibson, Catherine McCormack och Sophie Marceau.

Troy

Troy, eller Troja som är den svenska titeln är en film från 2004 och är regisserad av Wolfgang Petersen. Filmen utspelar sig år 1250 före Kristus och är en dramatisering av det trojanska kriget. Några exempel på skådespelare i filmen är Brad Pitt, Orlando Bloom och Sean Bean.